Bawah header

Biar mata tak bertemu, Biar doa yang menyatu° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

Snow Ball

Karnival Juvana 2 < Terperangkap Dalam Kebebasan >







Hari yang dinanti-nanti... hampir tiba, jeng jeng... hahaha
29 OCTOBER 2015

First of all, nak cerita dulu ni haa hehe. Did u know kenapa minat sangat tengok cerita juvana ni? because what? sebabbbbbbbbb ada merah hahahaha not merah but he is daim actually. Minat gila dekat zahiril adzim since form one u know~ start minat dia time cerita Merah Puteh wehhhh hehe lepastu zahiril berlakon pula dalam series juvana en, memang follow ah cerita dia hahahaha Dekat sekolah dulu classmates semua tahu yang aku ni minat tengok cerita juvana hahaha Sampaikan dyorg pon ada watak sendiri dalam juvana tu, ada yang mengaku dia daim lah, ayam lah, botak lah, ain lah hahaha lawak ah korang. Rinduuu KAA'11 :*



Sebenarnya tak rancang pon nak pergi karnival juvana 2 kat Citta Mall, semalam 10 Oct 2015. Sebab sekarang tengah final exam kau hehehe. tapiiii haa dia ada tapi tau, disebabkan gap antara paper tu banyak, so aku pon balik rumah. *Nak study kat rumah katanya* Beberapa hari sebelum balik tu, terbuka pula fb en, tup tup muncul feed juvana kat timeline fb. Bila baca poster tu, tengok tarikh " ehhh boleh pergi lah ni, 11 aku balik yeayyy" *terus google citta mall ni kat mana* "haa boleh pergilah kalau centu, dekat Ara Damansara je hehe"


10 OCTOBER 2015

*conv dengan kakngah*
"Kau ada craving pape tak balik ni?"
"emm ada! esok nak pi citta mall nak tengok daim pelish ada karnival juvana 2 kat sana"
"okay boleh, kau belanja nanty kat sana hahaha" *padahal dia yang belanja kahkah*


11 OCTOBER 2015

Okay sekarang ni kita mengharapkan pokcik map okay yang tunjukkan jalan pi citta mall. hahahhaha Pokcik map suruh lalu jalan duta hahahaha. lalu jalan kiyel lew. Aku dahlah jenis yang tak faham sangat tengok map ni hehehe *peace* Dua kali kot salah masuk jalan, hahahahaha sampai sesat barat. aku tengok map and bagi arah dekat kakngah. "turn left" "turn right" "lepas tol ni, kau masuk kanan terus, ambik jalan kanan" hahahaha kakngah yang drive... hahahahaha lawak sehh. Alhamdulillah kami berdua selamat selepas sejam setengah perjalanan ke citta mall, kahkah... *11:39 am*

11 oct 2015



Ramai barisan pelakon Juvana 2 yang datang ; Johan Asari as Botak , Pekin as Tokki, Helmy Hakim as Abe, Riki Rikando as Gajah, Hasnul Rahmat... Jangan lupa.. Faisal  Ishak pon turun padang hehehe


Botak


From left : Helmy Hakim, Pekin, and Faisal

Bila tengok barisan pelakon time tu, aku tertanya-tanya siapa yang hujung tuuu? tak pernah nampak pon dlm juvana. lepastu signature dia ada tulis "ABE" .... ohhh ada watak abe eh? ke watak baru? hahaha im so sorry abe sebab tak kenal hahaha. Balik rumah apa lagi, search and cari ah abe ni siapa hahahaha bila tengok gambar kat google, yang abe ni dah ada ah sebelum ni cumaaaa tak perasan kot hehe Almaklum lah, niat nak tengok juvana kan sebab ada zahiril tu yang tak nampak yang lain hahaha jk

Hai helmy hakim! nice to meet you :) 



Lepas dapat sign semua barisan pelakon tu kat poster, apa lagi bergambar ahhhh huhu. Lepastu ada game ; Human Foosball Challange, aku dengan kakngah pon volunterr ah nak main hahaha walaupun tak sedar diri yang aku ni pakai dress hahaha ada hati nak main sepak bola. Satu team ada 4 ahli, sorang pelakon as a leader and 3 lagi kitorg ah... Aku dengan kakngah #TeamBotak VS #TeamAbe... Nak cerita pengalaman dia main en, hahaahaha serious aku rasa aku takkan lupa ah hahahaha Aku rasa aku sorang je kot yang over main, sampai tercabut palang hahahahaha yang tak boleh bla tu, boleh pulak kasut tercampak time nak sepak bola, kau bayangkan lah macam mna perasaan dia time tu, serious malu weh. Dah lah ramai org tengok. Nak ambil kasut punya lah payoh, kan kena 'ikat' likes that lah kat palang, memang susoh nak ambil kat team depan... #TeamAbe nak serang kat kakngah je, sebabnya aku kan pakai kain hahaha memang susahlah bola nak lalu en xD  sampaikan ada yg cakap "Huntunglah pakai kain time main bola" hahahaha serious ah dah lama en aku tak main bola selalunya main gamelan je time koko. Dia punya excited nak rampas bola tu hahahaha orang lain lek je kot...  Masa yang pertama #TeamBotak menang, lepastu masa kedua #TeamAbe pula loloskan jaringan wahahaha hebatt... 3-4 *sobs* Takpe, perlawanan sengit muahahahhaha


okay 


cerita sedih dia ennnnnn kat sini   t.t *sobs* 

Daim tak datannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnngggggg huhu im excited bila nak pergi tu tapi bila tahu daim takde emmm sokay lah. Datang nak support #Juvana2 yeahhh!!! TAPI TAPIIII i tak akan lupa kan daim okay, im still ada baju exclusive daim muehehehe Nanti time tayangan nak pakai baju daim hahaha baru best tengok! lol


but not least, 

Penyanyi lagu tema rasmi filem juvana 2 ni datang jugak uolls : Azlan & The Typewriter



Korang search " MATA HATI ost Juvana 2" kat youtube dan dengar. best weh! lagi lagi dapat tengok live azlan & the typewriter nyanyi wehuuuu



Azlan & The Typewriter - Mata Hati - Original Soundtrack/Theme Song for Juvana 2


Anyways, best gila kot pergi karnival juvana 2 ni. Memang best ah! Harap Juvana 3 nanti buat karnival lagi eh? hehehe 

p/s : helmy hakim tak de ig ke? hahahaha kalau ada apa nama ? #TeamAbe hihi  and all these pictures from me hokay hehe 




♥ mutiara