Bawah header

Biar mata tak bertemu, Biar doa yang menyatu° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

Snow Ball

End of 2016

Alhamdulillah.

Aku bersyukur dapat lalui tahun yang agak tough gila. Dengan final yearnya. Macam macam berlaku tahun 2016 ni. Benda unexpected pon ada. Yang sangat sangat luar jangkaan. Again, Alhamdulillah dengan izinNya everything went well. Supported from my parents always 💕 family, my bff, closer friends.

Sepanjang 2016 macam macam berlaku. Walaupun sometimes aku rasa give up for doing something. Tapi terdetik, "nak senang senang give up macam tu bila dah separuh jalan? Hasil usaha kau macam mana selama ni? Tak rasa membazir waktu? Tenaga?" From that aku belajar slow slow continue walaupun berat/sakit dia tak terkata.

Dan finally, i got what i wanted before. Result final year yg agak terkejut tak terkata, dengan CGPA yg aku rasa bersyukur dan tak dapat nak bayangkan time convocation nanti!!! Nak tunjuk dekat my parents yg ni adalah utk mereka! Walaupun time SPM result cam tah pape (benda lepas k benda lepas) but now! Diploma!! For you (my parents) 😢

Alhamdulillah, dengan berkat usaha doa ummi abah. Tak tahu nak balas jasa mereka macam mana lagi. 😭 Thanks semua!!! Lecturer! Kawan kawan!

Macam tak percaya tau dah habis Diploma. Sebab dulu, aku takut sangat nak masuk U. First sem takut gila sebab course yang aku bawak ni tak pernah langsung aku belajar time sekolah. Kalau nak bagi tips macam mana belajar ni emmm setiap orang cara belajar dia lain kan. Hahaha! Tapi cara aku belajar, bagi aku lah. Prefer study sensorang dulu then baru blh study dgn kawan. Bukan apa, nanti kalau kau tak study pape then bincang dengan kawan, kau tenganga hahahah! So masukkan input bebanyak dulu baru kau keluarkan output dia ecehhh 😆 Student kot biasalah study last minit!! Kahkah Carrymarks kena cantik lah sebab time final kau tak perlulah struggle kuat sangat sebab jadual final pon belum tentu cantik LOL kalau dapat jadual straight enam paper seminggu guane tu? 😁😂😂😂 Belajar belajar juga tapi kena active sikit lah dengan kelab ke aktiviti luar, sikitlah takut terlebih active kang tak teractive dekat academic tu huhu kena pandai seimbangkan.

Dulu, aku active (activelahsangat) gamelan. At jengka, every sabtu lah praktis main nya. Kalau rabu tu sebab KO je lah. Hahah At raub, tak menentu but malam weekdays. Ni pon salah satu cara nak release tension kau tuh, duk sehari selepuk belajar macam macam subject. Masuk ke tu semua ilmu? Hahaha Dan join satu kelab HAC. Kalau nak diikutkan sejarah HAC ni, kelab yang active sangattt sangatt dekat kampus kelantan before ni.

Aku bukan jenis kaki layan movie hahaha kalau roommate layan movie pon, memula je lah aku join, suku movie tu aku tidur! 😂

So yeah, janganlah stress sangat belajar tu hahahaha (Aku pon stress gila dulu) 😅

No comments:

Post a Comment